Denní nášup

Stolečku prostři se BIO - 800g

Výrobce:
Jentschura
Kód zboží:
Jen18
Dostupnost:
není skladem (1-2 dny)
Zlevněno:
440 Kč (-3%)

Rychlá a nápaditá večeře: „Stolečku prostři se“ je chuťově výborná a lehce připravitelná. Během pár minut je hotová velmi jednoduchá, plnohodnotná a chutná večeře pro velké i malé.
počet:

TiscjleinDeckDich neboli Stolečku prostři se je:
bez lepku
bez mléčného cukru (laktózy)
bez přídatných látek
chudý na sodík
s vysokým obsahem vlákniny
rostlinný zdroj bílkovin
bez živočišných složek-vhodné také pro vegany
91% přísad pochází z kontrolovaného, biologického zemědělství


RECEPTY
Zdravý recept „Stolečku prostři se“ (SPS)
(jako příloha pro 1 osobu)
• 50 g směsi SPS
• cca 220 ml vody
• bylinná sůl
• popřípadě 1 čajová lžička čerstvého sýru (bylinný nebo přírodní)
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Poté smícháme s bylinnou solí a popřípadě čerstvým sýrem.

Odvážné pečené placky (cca. 10 kusů)
• 100 g směsi SPS
• cca 350 ml vody
• 1 vejce
• 2 polévkové lžíce drobných ovesných vloček
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
• rostlinný tuk, například řepkový olej
na pečení nebo kokosový olej
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Následně směs SPS dobře promícháme s vajíčkem
a vločkami a silně ochutíme bylinnou solí a pepřem. Necháme vychladnout cca 1hodinu. Rostlinný tuk rozehřejeme na pánvi. Z hmoty uděláme malé placky a z obou stran dozlatova opečeme. Placky chutnají nejlépe čerstvé. Jako příloha se hodí zeleninový salát.

Pikantní plněné žampiony (na 10 velkých hub)
• 100 g směsi SPS
• cca 400 ml vody
• 10 velkých žampionů
• 100 g Cr?me Fraîche
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. V mezičase opláchneme žampiony a klobouček oddělíme od nožičky. Směs SPS silně okořeníme bylinnou solí
a pepřem. Nožičku houby můžeme osmažit a smícháme se směsí. Hmotou plníme žampiony a zdobíme Cr?me Fraîche. Žampiony pečeme na 200° C (v horkovzdušné troubě na 180° C) v předehřáté troubě cca 20 minut.

Plněná paprika pokaždé jinak (na 4 půlky paprik)
• 100 g směsi SPS
• cca 400 ml vody
• 2 paprikové lusky
• 2 čajové lžičky čerstvého sýra
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
• 100 g taveného sýra
• čerstvé bylinky podle chuti
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Hmotu smícháme s čerstvým sýrem, bylinnou solí
a pepřem. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme
a cca 5 minut dusíme. Rozpůlené papriky následně naplníme hmotou a posypeme nastrouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (v horkovzdušné troubě na 180° C) cca 10-15 minut. Podle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.


 


INFORMACE