Denní nášup

Hroznový olej BIO 50ml

Výrobce:
Jednodušezdraví
Kód zboží:
Olej099
Dostupnost:
není skladem (1-2 dny)
Zlevněno:
109 Kč (-9%)

Hroznový olej BIO

Obsah: 50ml

Popis: za studena lisovaný olej pecek hroznového vína v BIO kvalitě.

 

počet:

Hroznový olej BIO hroznové pecky

Náš olej z pecek hroznového vína je v BIO kvalitě a potravinářské jakosti, nejen proto je vhodný ke konzumaci. Hroznový olej se hodí výborně do vaší studené kuchyně na přípravu lahodných pokrmů, salátů apod. a také na péči o vaší pokožku.

Pozitivní působení oleje z hroznových pecek

Na rozdíl od bezbarvého chemicky získaného hroznového oleje, která navíc nemá žádnou vůni poznáte hroznový olej za studena lisovaného na jeho zelenozlaté barvě a hroznově-ořechové vůně, což ho dělá v gurmánské kuchyni čím dál tím oblíbenějším.

Hroznový olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny (ca. 85%) a působí jako jedna z málo potravin na pozitivní cholesterolovou hodnotu HDL, kterou zvedá a negativní cholesterolovou hodnotu LDL, kterou snižuje.  Studie v USA tuto skutečnost potvrdily.  Navíc obsahují jádra a slupky hroznů velké dávky vitamínu E jakožto sekundární rostlinné látky, hlavně takzvané fenóly.  Jeden z nich je procyanidin (OPC), a bojuje proti volným radikálům, agresivním kyslíkovým molekulám v krvi a to 19-krát silněji než vitamín C a 50-krát silněji než samotný vitamín E.  Z tohoto důvodu zabraňuje procyanidin poškození a předčasnému stárnutí tělesných buněk, zabraňuje nežádoucímu růstu buněk a může chránit před rakovinou.  Další fenólové látky, hlavně anthocyany zabraňují zásahem do různých metabolických procesů shlukování krevních destiček (trombocytů), což může vést k lepšímu prokrvení a většímu zásobení kyslíku veškerých tělesných struktůr. Riziko srdeční příhody nebo-li infarktu se snižuje.  Antocyany z pecek a slupek hroznů jsou pochopitelně také obsažené ve vínu.  Nejsou ale tak dobře vstřebatelné jako z hroznového oleje.

Další schopnosti ředění krve má další skupina obsažených látek: Salicylaty s jejich účinou látkou salicylovou kyselinou, z nichž je vyráběný aspirín.  Jíž několik let se používá tento lék jako sekundární prevence před onemocněními srdce a krevního oběhového systému protože zabraňuje zužování cév.  Různé průzkumy prokázali, že jsou salicylaty v minimálním množství, zhruba 20 - 70 miligramů na kilo, obsažené v hroznech.

Pracovní skupina okolo Dr. Meishianga Janga z univerzity Illinois v Chicagu objevila v roce 1997 látku obsaženou v hroznech ale také v dalších 70 dalších rostlin, které se pravděpodobně podílí na inhibičních schopnostech zabraňující růstu rakovinným buňkám.  Tento takzvaný resveratrol působí antioxidativně a je schopný potlačit enzym, který aktivuje karcinogenní látky.

Použití v kuchyni

Hroznový olej, zejména v BIO kvalitě, se výborně hodí do studené kuchyně, do různých delikates a salátů.  Je citlivý na teplotu, a při teplotách nad 45°C začíná ztrácet své antioxidativní schopnosti. Hroznový olej je výborným dochucovadlem a dodává vaším salátům jedinečnou chuť.

Přírodní léčitelství

Hroznový olej je takzvaný superantioxidant a dokáže díky obsahu různých látek chránit před rakovinnou a dalším degenerativním nemocem, včetně stárnutí buněk a kůže.  Hroznový olej je bohatý na molekulovou skupinu s názvem OPC, oligomerní proantokyanidy.  Patří mezi efektivní antioxidanty a chrání buňky před oxidací a volnými radikály. Zajímavým a dokázaným faktem prostřednictví francouzkého farmakologa Dr. Jacka Masqueliera byla tato látka v půlce dvacátého století objevená a prouzkoupaná.  OPC působí vnitřně jako antioxidant a zvenku má naopak pro-oxidativní vlastností, což urychluje hojení rán a snížuje zároveň tvorbu jizev.

Hroznový olej má široké pole působení:

  • snižuje hladinu nezdravého cholesterolu
  • zpevňuje krevní kapiláry a cévy a snižuje jejich poškození
  • učinně působí při prevenci křečových žil, artritídy a arteriosklerózy
  • přírodnímí cestou snižuje nežádoucí stresové vlivy
  • chrání genetické buňky
  • zpomaluje stárnutí buněk
  • omezuje různé bolesti a otoky
  • dokáže rozpouštět žlučové kameny
  • zvyšuje kvalitu života
  • zabraňuje tvorbě histaminu
  • je výbornou a přírodní prevencí proti rakovinně

Hroznový olej

Produkce oleje z horznových pecek je poměrně náročná a tak se člověk nemůže divit poměrně vysoké ceně ve srovnání s jinými rostlinnými oleji.  Pro vytěžení jednoho litru hroznového oleje je zapotřebí 2000Kg hroznů.

Náš hroznový olej pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství, navíc je nefiltrovaný a má nádhernou vůni a chuť.  Hodí se perfektně do každé studené kuchyně.

Složení: vitis vinifera

Balení: baleno v plastovém obalu

Skladování: v chladu a temnu při teplotách do 22°C

Tento produkt podléhá přísným kontrolám BIO zemědelství značky DE-ÖKO-005

 


 


INFORMACE