Denní nášup
KATEGORIE
MĚNA
AKČNÍ ZBOŽÍ
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
  1. Lékovka hnědá 50ml vč. uzávěru a kapátkem
  2. Lékovka hnědá 10ml vč. uzávěru s kapátkem
  3. Lékovka hnědá 100ml vč. uzávěru a kapátkem
  4. Lékovka hnědá 20ml vč. uzávěru a kapátkem
  5. Lékovka hnědá 5ml vč. uzávěru a kapátkem
  6. Vegetariánské kapsle velikost 0
  7. Vegetariánské kapsle velikost 00
  8. Morgenstund 2000g
  9. Meine Base 3000g
  10. Meine Base 750g
Zasílání novinek

Zdravá játra, zdravější tělo

Jak vyčistit a uzdravit svá játra?

Játra patří mezi velice důležitý orgán pro naše přežití. Jednoduše řečeno je to filtr, který čistí krev, ale zároveň je zodpovědný za mnohé metabolické procesy probíhající v našem těle.  Bez jater se nedá žít, a proto je velmi důležité si svá játra udržovat čisté a funkční.

Podobně jako vzduchový filtr u auta plní i játra podobnou funkci. Toto vysvětlení je však velice zjednodušené.  Pokud je vzduchový filtr ve vašem autě ucpaný nečistotami, tak ani motor nemůže fungovat správně, což si myslím, každý chápe. Spotřeba se zvyšuje a nánosy v různých částech motoru mohou být následkem dlouho nevyměněného nebo nevyčištěného vzduchového filtru.

Fyzické tělo funguje trochu jinak, ale na podobném principu, který byl právě popsán.  Pokud játra nefungují správně, může se zvyšovat tlak na ostatní orgány v bezprostřední blízkosti, ale i vzdálené. V těle vše se vším souvisí a souzní, pokud jeden orgán nefunguje správně, určité jeho funkce převezme jiný orgán nebo orgánové uskupení. Jestliže jsou ale i tyto zatíženy množstvím toxinů našeho dnešního světa, kterými se sami pomalu zahlcujeme a ničíme, pak i tyto orgány přestávají fungovat správně. Všechny tyto aspekty mohou způsobit kaskádu souvislostí vedoucích ke spoustě nemocem, a pokud jsou ošetřené mdlými způsoby takzvané „moderní medicíny" (mimochodem, nebylo nikdy tolik nemocného obyvatelstva jako v dnešních dobách), tak se z nich mohou vyvinout potíže chronické a koneckonců vést rovněž k předčasné smrti.

Jaké orgány jsou nejdůležitější pro správnou funkci těla?

Tyto takzvané eliminační orgány jsou seřazené podle důležitosti. Je to samozřejmě důležitost dle mého názoru:

1.        plíce - dýcháme denně okolo 15Kg vzduchu

2.        játra - největší vnitřní orgán v našem těle

3.        ledviny - filtrují krev, ale jinak než játra

4.        střeva - jen tenké střevo má rozloženo okolo 300m2

5.        kůže - největší orgán člověka

Plíce určitě patří mezi nejdůležitější z mnoha důvodů. Jak dlouho dokážete žít bez vzduchu?  Tato otázka by měla zároveň i sloužit jako odpověď. Netrénovaní lidé zadrží dech jen okolo 30 až 60 vteřin. Při trénování až do 5 minut, nebo 300 vteřin. Ať tak či tak, moc to není.

Lidé v dnešní době málo dýchají, a když dýchají relativně dost, stejně tráví většinu času v uzavřených prostorách, kde po určitě době, dle velikosti prostoru, vzduch doslova vydýchají.  Koncentrace kyslíku se pak oproti oxidu uhličitému, a lidé jsou unavenější, myšlení se stává těžším.  Kyslík patří v našem těle mezi nejdůležitější substance, bez nichž se náš organismus neobejde.  A protože játra plní mnohé důležité funkce, jsou i ony závislé na úrovni kyslíku, jímž své tělo zásobíme. Jen na těchto dvou krátkých příkladech vidíte, že už jen souvislost mezi těmito dvěma orgány vede při nedokonalé funkci jednoho orgánu k nedokonalé funkci druhého. Pokud játra nedostanou ideální množství kyslíku, nemetabolizují spoustu látek tak, jak by mohly, což má vliv znovu na plíce, a kruh je uzavřen. Nedívejte se tedy jen na jednotlivé orgány, ale na celek orgánového uskupení. Pokud jsou játra oslabená, můžete mít rovněž přetíženou pravou ledvinu - která je v tomto případě nejblíže k játrům.

Játra filtrují mezi 1300 - 2500 litrů krve denně. Nebo 1 - 1,7 litrů za minutu. Jsou zodpovědná za metabolické a enzymatické funkce našeho těla. Zbavují nás různých toxických látek a vylučují je pak pomoci žluči a zlučovodů do střev, odkud si najdou cestu z našeho těla ven.

- Játra se dokáží regenerovat! Pokud zůstává zachováno přibližně 25% hmoty zdravých jater, tak mohou zcela znovu dorůst.

- Je to největší orgán v párovém uzpůsobení se žlučníkem v těle, ale plní také nejkomplexnější funkce.

- Obsahuje okolo 300 miliard specializovaných buněk.

- Dokáže vyprodukovat až litr žluče denně.

- V jakémkoliv okamžiku je okolo 13% krve těla obsažených v játrech.

- Více jak 500 vitálních funkcí se odehrává v játrech.

- Zdravý člověk ukládá dvouletou zásobu vitamínu A v játrech.

- Eskimáci nejedí játra ledního medvěda, nebo jimi nekrmí své psy z důvodu toxických hodnot vitamínů A. 150g medvědích jater je považováno za toxické také z důvodu vysokého obsahu vitamínu K.

Játra filtrují a metabolizují také různé toxické látky a těžké kovy k vyloučení z těla.  Alkohol a kouření cigaret rovněž zatěžují naše játra stejně tak jako například vztek, hněv, nenávist, strach a mnoho dalších emocí. Pokud jste cholerické povahy a konzumujete nemalé množství alkoholu s nějakou tou krabičkou cigaret denně, tak máte dříve nebo později zaděláno na stížnostní zprávu od vašich jater.

Starejte se o svá játra a dodávejte jim tu péči, kterou si tento významný orgán zaslouží.  Operace žlučníku by nebyly dle mého názoru třeba, kdyby si každý člověk udělal jednou za roku očistu jater.

Ledviny jsou fantastické orgány a patří podobně jako plíce, mozek oči, uši apod. k párovým orgánům.  Ledviny filtrují krev jiným způsobem než játra, pomáhají zbavovat krev hrubých nečistot, které se pak vylučují močí. Dbejte o správný pitný režim nesycenou vodou.  Mnoho jedinců si myslí, že pití není důležité. Za správných podmínek by tomu tak nebylo a měli by pravdu. Pokud by člověk jedl syrovou zeleninu a ovoce, v nichž jak víme je spousta tekutin, tak by pití v podstatě bylo druhořadé. Pokud ale člověk jí pečivo, uzeniny, troubou a sporákem vysušené jídlo, tak si doplňte sami realitu tekutin ve vašem těle po požití těchto jídel. Mnoho let jsem také pil sycené a přeslazené nápoje. Výsledkem byly neustále bolesti spodní části zad, které se pak rozvinuly i na část hrudní. Ledviny dokáží filtrovat krev jen do pH 4,4. Pokud je hodnota pH nižší, tak se „zavřou" aby se samy nepoleptaly. Všechny kyseliny neschopné vyloučení se pak ukládají v první řadě v „depositech" pod ledvinami, a jakmile se naplní tento deposit, tak i v oblasti nad nimi. To by mohlo vysvětlit také vysoký výskyt bolestivosti zad dnešní populace. U mě to alespoň tak bylo a po vysazení sycených nápojů a nastolení pitného režimu jsem se po 3 letech zbavil neustálé bolestivosti zad.

Střeva patří mezi orgány bez nichž bychom těžko trávili potravu. Na rozdíl od masožravců jejichž trávicí „roura" měří okolo 5 metrů, je tomu u člověka okolo 12 metrů, tudíž zhruba dva a půl krát tolik než u tvorů skutečně uzpůsobených přírodou k pojídání masa. To byl také jeden z důvodů proč jsem přestal konzumovat maso všeho druhu.  Při představě, že ve mně „hnije" maso, mě na něj přešla chuť. Vyzkoušejte si sami jednoduchý experiment, nebo použijte vaše vědomosti k tomu, abyste dospěli k závěru méně smradlavému. Maso prochází trávicím traktem po 24 až 48 hodinách. Zkuste rozemlít syrové maso, přidejte trochu vody k vytvoření masové kaše a dejte ho do rendlíku na sporák při teplotě okolo 37°C a vraťte se k němu po 24 hodinách.  Přeji dobrou chuť (ostatně zkuste to i s vařeným masem, pokud vám připadá syrové maso příliš drastické - myslím, že výsledek ale bude podobný). Naše střeva tedy nejsou od přírody uzpůsobená k tomu, aby trávila určitě věci, a nebo pokud ano, tak ne dlouhodobě. Jednoduché pravidlo by mohlo dle mého názoru být, že to, co v syrové podobě člověk není schopen pozřít, není určeno k tomu k tomu, aby to jedl. Člověk na takovou stravu není stavěn. Množství nemocí zažívacího traktu, včetně mistrovství světa ve výskytu rakoviny konečníku a tlustého střeva českého obyvatelstva mluví za vše! Jezte potravu bohatou na syrové ovoce a zeleninu, obsahující spoustu vlákniny, která dokáže naše střeva také vymetat.  Pak se postupně zbavíte různých problémů a budete se cítit přirozeně lépe.

Kůže je rovněž fantastický orgán. Kůže tvoří hranici našeho vnitřního a vnějšího světa.  Kůže nám dává obal naší identity a zároveň nás chrání před vší nepřízní světa vnějšího.  Plocha kůže samozřejmě souvisí s velikostí a objemností člověka. Ale dá se říct, že dva metry čtvereční je nemalá plocha plná pórů, žláz a malých cév a žil vyživující a chránicí náš vnější obal. Vyskytují-li se různá onemocnění kůže, pak nebudeme-li nyní brát v úvahu psychické a psychosomatické příčiny, jedná se vesměs o příliš znečištěný organismus zevnitř. Jestliže jsou naše kanalizace - střeva - ucpaná, tělo si hledá jiné cesty, jak se zbavit odpadů. Pokud jsou znečištěná játra, plíce zahlcené a ledviny nestihají, pak přichází jako hlavní aktér na parket kůže. Kůže vylučuje různými póry odpadní látky, jichž se tělo samo zbavit nedokáže.  Výsledkem nejsou pak jen nežidy, pupínky, furunkle a černé tečky, ale i závažnější onemocnění jako akné, psoriáza, lupenka, lupy apod. Proto se dívejte dovnitř a ne jen ze vnějšku patlat mastičky na kůži. Pokud neodstraníte příčinu vnitřní, budete muset mazat hodně dlouho, vedlejší účinky nevyjímaje.

Jak na očistu jater?

Olivový olej a ingredience!

Pokud chcete svým játrům odlehčit a nikoliv je více zatížit, tak je mimořádně důležité abyste:

A)     konzumovali jen panenský za studena lisovaný olej

B)      pokud možno sehnali panenský olivový olej v BIO kvalitě z dobrého zdroje

C)      pili čaje na podporu jater

D)     nekonzumovali věci zatěžující vaše játra!

Záleží především na vašem věku, míře zatížení a celkovém zdraví vašeho těla.  V případě, že jste měli v minulosti potíže s játry a žlučníkem, nebo už máte dokonce odoperovaný žlučník, pak si svá játra čistěte raději opatrně a postupně a nikoliv rychlým způsobem.  Může se u některých nepřipravených a zatížených lidí teoreticky stát, že mohou dostat koliku žlučníku, což je velice nepříjemné, bolestivé a vyžaduje okamžitou návštěvu lékaře. Proto se připravte patřičně podle toho, v jakém jste stavu, a zamezte zbytečným nepříjemnostem.

Hodně zatížená játra je vhodné připravovat až měsíc před samotnou očistou. Každý večer mezi 21h a 22h si v prvních dvou týdnech dávejte jednu čajovou lžičku olivového oleje.  Vhodné by bylo vše prokombinovat také s bodlákovým olejem a pitím čaje bodlákového a bylinek na podporu jater. Dva týdny před očistou večer ve stejnou hodinu konzumujte až jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Tento postup začne uvolňovat žlučovody a obalovat případné žlučové kameny tukovým obalem, v případě, že se jedná o tvrdé a ostré kamínky, či usazeniny.  S tukovým obalem pak tyto kameny projdou žlučovodem do střev snáze.

Středně zatížená játra je vhodné podobně jako výše připravit čajem a pitím olivového a bodlákového oleje ve večerních hodinách. Zde stačí začít dva týdny před očistou pitím jedné čajové lžičky a týden před samotnou očistou pak jednu polévkovou lžíci panenského olivového či bodlákového oleje. Oleje můžete samozřejmě také prokombinovat k získání výhod obou.

Lehce zatížená játra nevyžadují extra důležitou přípravu, ale určitě vám neuškodí alespoň 3 dny před očistou postupovat podle popisu výše uvedeného.

Pravidlo zní, čím jste starší, tím buďte k sobě šetrnější. S největší pravděpodobností je vaše tělo slabší než například osmnáctiletého mladíka. Při dnešních stravovacích zvycích mládeže ale existuje již mnoho výjimek vůči tomuto pravidlu, proto poslouchejte svá těla a vzpomeňte si na to, jak jste se ke svému tělu chovali v posledních alespoň 10ti letech.

Připravte si:

- ca. 50g Glauberovy sole - epsom salt (magnesium sulfát - také dostupný v jiných sulfátových kombinacích jako sulfát sodný)

- 200ml panenského olivového oleje

- 200ml citrónové šťávy - případně grepové šťávy

- Ohřívací láhev - termofor

Glauberovu sůl, přibližně 4 vrchovaté polévkové lžíce rozpusťte ve vodě a umístěte je do chladničky. Budete tento „nápoj" postupně pít ve 4 dávkách.

Postup:

Nejlepší je v den, kdy budete provádět očistu nic nejíst. Pokud toho nejste schopni, tak alespoň se snažte nic nejíst den předem po 15h, nejlépe však po 12h, a v den očisty jíst pouze ovoce a lehká jídla. Na druhý den mějte den volno a zamluvte si stálé přednostní místo na záchodovém prkénku, protože ho budete potřebovat.

- Okolo 18 hodin vypijte první sklenici (ca. 250ml) s roztokem Glauberovy sole

- Okolo 20 hodin vypijte druhou sklenici

- Okolo 21h byste měli mít připravenou citrónovou šťávu a olivový olej. Vypijte postupně obě sklenice. Pokud vám to nepůjde z důvodů dávivých reflexů, snažte se obsah obou sklenic pít postupně. Začněte s olivovým olejem a zapíjejte citrónovou šťávou. Pokud vám i to bude dělat potíže, tak zkuste do sebe dostat olivový olej pomocí brčka.

- Ihned po vypití, nebo během pití si vezměte termofor a položte jej na vaše břicho, kde máte játra. To je v oblasti po pravým prsem, ihned pod hrudním košem.   Nahřívejte játra co nejdéle vám to půjde. Minimálně však po dobu půl hodiny a běžte ihned poté spát.

- Po probuzení (okolo 5 - 7h) vypijte třetí sklenici roztoku s Glauberovou solí a běžte si případně ještě jednou lehnout. Většinou vás probudí nutkání jít na záchod a vyprázdnit se.

- Okolo 8h nebo po probuzení vypijte poslední sklenici s roztokem a těšte se na den strávený na záchodě. Budete chodit poměrně pravidelně a většinou velice rychle.

Použití Glauberovy sole má hlavně dva důvody. V minulosti, než jsem se dostal k tomuto procesu, postupoval jsem podle Cingroše (Sám sobě doktorem) kde nebyla uvedená. Problém většiny lidí, včetně mě v minulosti bylo, že mají zanesená střeva. Uvolněný cholesterolový tuk a škodliviny z jater jsou pak „ucpané" ve střevech, kde následně dochází k sekundární intoxikaci, protože se uvolněné toxiny z jater dostávají zpátky do krve. Výsledkem jsou bolesti hlavy a další velice nepříjemné detoxikační symptomy. Glauberova sůl svojí hořkostí „otevře" žlučovody a tak zjednoduší uvolňování kamenů a cholesterolového tuku z jater. Za druhé má projímací účinky, to znamená, že si vyčistíte střeva a nedochází k opětovnému vstřebání uvolněných toxinů. První dávka Glauberovy sole ve vás způsobí průjem a pokud jste nejedli celý den, nebo jste se postili pomocí šťáv nebo jen vody před očistou, může se vám stát, že budete muset jit na záchod a vyprázdníte se před vypitím olivového oleje a citrónové šťávy. Uvolněné tuky a kameny se vám pak druhý den v záchodové míse ukážou jako tukové kuličky různých velikostí. Mohou mít barvu tmavě a světle zelenou, setkal jsem se ve svých začátcích a nabuzením kávovými klystýry také s hnědými, skoro černými a také žluto-hnědými kuličkami.

Co můžete očekávat?

Když vám bude přes všechna tato opatření druhý den nevolno, je to jen indikátor toho, jak moc jste zanesení „bordelem". V prvních fázích očisty jsem po vypití poslední sklenice mezi běháním na záchod ležel v posteli a spal. Připadal jsem si, jako by mě někdo praštil a lehké bolesti hlavy jsem měl i přes pití Glauberovy sole. Postupoval jsem trochu razantnějším tempem, které zde popisovat nebudu.

Po první očistě touto formou mi bylo nevolno a spal jsem až do doby po obědě. Při druhé očistě jsem byl ráno až do oběda trochu malátný, ale dálo se to ustát. Třetí očista byla celkem příjemná a na druhý den jsem ráno byl celkem fit. Čtvrtá očista pak nesla s sebou to, že jsem na druhý den ráno dělal vše jako obvykle a nepřipadalo mi, že by se něco dělo.

Od té doby se při pravidelných očistách ráno a během dne cítím jako jsem výše popsal při čtvrté očistě, takže věřím, že i u vás to nebude jinak.

Zlepšováky pro vaši očistu

Zásadité koupele jsou zázračné. Při pH vody okolo 8 - 8.5 je to stejně jako když jste se koupali v plodové vodě v lůně. Doporučuji tyto koupele dělat v den očisty, a pak na druhý den.  Jak dosáhnete zásadité vody? Můžete použít obyčejnou jedlou sodu, která se používá také na zmírnění pálení žáhy. Z bioenergetického důvodu ale doporučuji koupelové sole firmy Jentschura - Meine Base. Jsou energeticky nabité a vytvoří příjemnou koupelovou vodu, srovnatelnou s plodovou vodou. Pomocí kůže ze sebe vyloučíte různé jedy a zaručeně kyselost a při detoxikační krizi docílíte touto koupelí, že se rychleji zotavíte.

Koupelová voda by měla mít pH okolo výše zmíněných 8 - 8.5pH a doba trvání koupele při 38-41°C by měla trvat alespoň jednu hodinu. Čím déle tím lépe. Při tom se kartáčujte tělo, abyste podpořili prokrvení kůže, které pomůže z pórů vyloučit to, co v nich být nemá.

Nahřívání jater a ledvin před samotnou očistou. Pokud máte infra-červený opasek, nebo třeba infra lampu, tak jí využijte k tomu, abyste nahřáli jak ledviny tak i játra.  Oba orgány mají rády teplo a při větších teplotách se zvyšují jak metabolické, tak i enzymatické procesy, což znamená, i pomoc při vylučování. Pokud nemáte infra lampu, nebo zářič, tak můžete použít i jednoduchý termofor nebo nahřívací láhev. Játra vám budou vděčná, nahřejete-li je ještě hodinu až dvě před samotnou očistou.

Mluvte se svým tělem.  Vaše tělo má určité vědomí. Vy určitě nevíte jak zahojit ránu, ale vaše tělo ano. Může to znít trochu směšně, ale za pokus nic nedáte a co vám vaše tělo možná řekne, vás s jistotou uvede do údivu. Jinými slovy promluvte si předem se svými játry a domluvte se na tom, aby teď ze sebe vyhodily všechny ty škodliviny, které jste v sobě po celá ta léta drželi a ujistěte je v tom, že je v tom procesu podpoříte. Stejně tak si můžete promluvit s ostatními částmi těla a střevy, aby ze sebe vyloučily vše. V každém případě budete druhý den běhat na záchod, tak se přitom můžete zbavit nejen jaterních jedů.

Zameditujte si. Meditace je již prokázaným prostředkem ke zvýšení celkového zdraví, zejména, když meditujeme pravidelně. Nejlepších výsledků jsem docílil při detoxikaci právě tím, že jsem si popovídal s tělem a při meditaci pouštěl světla do těla. Představoval, nebo jak se říká, vizualizoval jsem si, jak do mě proudí světlo z univerza, uzdravuje všechny orgány, tkáně, žlázy, klouby, kosti atd., a přitom svojí přítomností ze mě vytlačuje všechny černotu, usazeniny, jedy a škodliviny. Co potom z vás začne vycházet, je někdy až hrůzostrašné.  Při představě a uvědomění si všech těch nezvaných hostů budete naštvaní, že vám alespoň neplatili nájem.

Pijte vodu hlavně druhý den. Při vyčištění střev ztratíte spoustu vody. Aby na vás okolí druhý a následný den nekoukalo jako na blázna, který se čistí a vypadá jako 90ti letý scvrklý děda nebo babka, je dobré vašemu tělu dopřát kvalitní neperlivou vodu. Pokud nemáte jinou možnost než z vodovodu, tak ji nechte alespoň 30 minut odstát, aby se vypařil veškerý chlór a nabijte ji drahými kameny. Pitím dostatečného množství tekutin hydratujete své tělo a krev a lymfa mohou při následujících zásaditých koupelích a kartáčování odnášet nečistoty z kůže.

Konečník a játra jsou úzce spjaté. Pokud máte hemeroidy nebo obdobné potíže, tak to je mimo jiné proto, že máte zatížená játra. Spoustu nevědomých lékařů vám řekne, že je to nesmysl, jak se to stalo mně na hydrocolonterapii. Nicméně ze zkušeností vlastních i mých klientů musím trvat na tom, že tomu tak je. Čím více máte zatížená játra, tím více se vám to může projevit v podobě hemeroidů a problémů s konečníkem. Nemazejte si proto jen mastičky a různé nesmysly do této oblasti, ale ulevte i svým játrům. Uvidíte, jak moc se vám také uleví.

Kávové klystýry jsou výborným prostředkem jak nabudit detoxikaci jater. Dr. Max Gerson, který zavedl způsob diety a stravování podle svého jména, dával pacientům ve svých klinikách až 5 kávových klystýrů denně. Káva nebo spíše kofein v ní obsažený se dostane krevním oběhem velice rychle z konečníkové oblasti do jater, kde dokáže aktivovat enzym s názvem glutathion S-transferáze, který umí nastartovat detoxikační schopnosti jater o 500-700%!  Je to „mistrovský způsob detoxikace" v těle, protože tento mocný enzym se dokáže navázat na toxiny v celém těle a vyloučit je pak pomocí klystýru. Můžete mít v prvopočátcích skoro pocit, jako byste byli „opilí" jak na vás kofein zapůsobí. Postupem času se tento jev zmírní. Mně kávové klystýry pomohly právě při bolestech v okolí jater a mohu je proto jen doporučit. Dr. Max Gerson doporučoval svým pacientům kávové klystýry ve spojení s pitím čerstvě lisovaných zeleninových šťáv. Jeho pacienti byli většinou v pokročilých stádiích rakoviny a dokázali se tak uzdravit. Obojí společně je velice účinné i podle mých vlastních zkušeností. Proto mezi 18h a 20h v den očisty je dobré si dopřát alespoň jeden kávový klystýr, podle času případně více. Eventuelně ještě před 18h.

Provádí se tak že si připravíte kávový roztok, stejně jako byste dělali kávu, ale nejlépe z rozemleté organické (BIO) kávy. Necháte ji samozřejmě vychladnout, nejlépe na teplotu těla a pak si zavedete přibližně 250ml kávového roztoku klystýrem do konečníku. Pak je důležité jej v sobě nechat 12 - 15 minut před vyprázdněním. Pokud nejste schopni držet klystýr v sobě po tak dlouhou dobu, pomáhá udělat si před samotným kávovým klystýrem jednoduchý klystýr s vodou, a po vyprázdnění si pak zavést kávový klystýr. Udělejte svíčku a vystrčte svůj zadek do vzduchu, tím si usnadníte zadržení roztoku v sobě. Pak se jednoduše vyprázdněte, nejlépe na záchodě, a snad to i na toto místo ticha stihnete. :-)

 

Přejí mnoho zdraví a příjemných zkušeností při procesu uzdravování.

 

Lukáš Putz

 

Zdroje:

http://www.pacifichealth.com/protocols/liver.html

http://www.badgut.org/information-centre/the-liver-2013-an-amazing-organ-1.html

http://www.ehow.com/how-does_4687021_the-liver-work.html

http://www.naturalnews.com/038429_health_benefits_coffee_enema_detox.html

 

 

 


INFORMACE